“İnsanlar hayallerinize gülmüyorsa, hayalleriniz yeterince büyük değil demektir.” Robin Sharma

Yeni blog adresim https://fatihzor.github.io/

3 saniye içerisinde yönlendirileceksiniz...

My new blog address https://fatihzor.github.io/

You will be redirected in 3 seconds...

21 Mayıs 2017 Pazar

Microsoft'ta 6. Gün: XAMARIN

Günün ilk konuşmacısı Donanım Haber'den Mesut Çevik ile Donanım Haber'de işlerin nasıl yürüdüğüne ve kullanılan teknolojiler üzerine hoş bir söyleşi yaptık. .Net'e hakim yeni çalışanlar arıyorlarmış :). Daha sonra, Açık Akademi üzerinden bugünlerde XAMARIN üzerine canlı yayınlar gerçekleştiren Yiğit Özaksüt ile yoğun bir teknik eğitim uyguladık. XAMARIN, tek platform üzerinde yazılan kodların iOS, Android ve Windows Phone üzerinde çalışmasını sağlayarak büyük kolaylık sağlıyor. Açık Akademi Yaz Okulu'nda böyle bir dersi görmek gerçekten hoş bir deneyim oldu.   xamarin-yazokulu Bana göre, Microsoft şirketi geleceğe yatırım adına UWP ve XAMARIN gibi platformları daha iyi tanıtması lazım. Şahsen, Yaz Okulu projesinden haberdar olmasam bu teknolojilerin bu kadar gelişmiş olduğundan haberdar olmayacaktım. (Bu benim sorunumda olabilir. Kapılmışım bir siber güvenlik aşkına ve sadece o alana yönelik araştırma yapıyorum :) ) Xamarin adına bir kaç bilgiyi size XamarinTR sitesinden aktarayım; Xamarin Platformunu hangi projelerimiz için uygundur? Xamarin platformu Native uygulama geliştirmek isteyen firmaların tüm projeleri için uygundur. Xamarin ile üretilen çıktının, Android Studio'da Java ile geliştirilen ya da Xcode'da objective-C/swift ile geliştirilen uygulamalardan farkı yoktur. Bu özelliğiyle Xamarin Platofrmu %100 Native çıktı üreten tek cross-platform geliştirme aracıdır. Aynı çıktıyı üretiyorsa Xamarin kullanmak bize ne fayda sağlayacak? Xamarin kullanarak elde edeceğimiz kazanımları birkaç başlık altında sıralayalım;
  • Dilin Ortaklaştırılması Günümüzde development yapan birçok firmada C# dilinin kullanıldığını görmekteyiz. Xamarin'in sağladığı en önemli avantajlardan biri, size, firmanızın ortak dilini kullanarak Android, iOS ve WindowsPhone için Native uygulama üretmenizi sağlamasıdır. Böylece geliştiricileriniz yeni Diller ve IDE'ler öğrenmek zorunda kalmayacaklar.
  • IDE'nin Ortaklaştırılması Visual Studio kullanıcıları beraberinde getirdiği birbirinden güçlü araçların geliştiricilerin hayatını ne kadar kolaylaştırdığını ve ne kadar keyifle geliştirme yaptıklarını iyi bilirler. Xamarin bu kolaylığı Native Mobile uygulama geliştirme ortamına taşımaktadır. Xamarin geliştiricileri alışkın oldukları IDE'yi kullanarak Mobile Geliştirme dünyasına girerken önde başlarlar.
Yazının Devamını Okumak İçin Buraya Tıklayınız.  

Eğitmen bilgilerine ve günlük akışa sosyal medya hesaplarından #aayazokulu hashtagi ile ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
banner image

Random Posts

randomposts

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Recent Posts

recentposts
banner image