“İnsanlar hayallerinize gülmüyorsa, hayalleriniz yeterince büyük değil demektir.” Robin Sharma

Yeni blog adresim https://fatihzor.github.io/

3 saniye içerisinde yönlendirileceksiniz...

My new blog address https://fatihzor.github.io/

You will be redirected in 3 seconds...

10 Eylül 2016 Cumartesi

Microsoft’ta 4. Gün: C# Temel Giriş Ve Uygulamalar



Yine eğlenceli ve eğitici bir günün yorgunluğu var üzerimde. Her gün olduğu gibi bugün de dolu dolu geçti sürpriz misafirlerimizle yine bol bol güldük ve geçmişlerinden geleceğimiz için ipuçları aldık. Benim projemin ana teması olan C# ve veri tabanı hakkında çok fazla bilgi edindim. Özellikle Entity Freamwork eğitimini ilk kez almama rağmen tamamen kafamda oturdu ve projemde ki "amele işi" sql sorgularını entity freamwork'e çevirebilirim.
Bugün en çok dikkatimi çeken konu ise C# 7 konusuydu. C# 7 ile gelecek özelliklerin programlama ufkumuzu bir seviye daha geliştireceğine inanıyorum. Özellikle "Multi-value Returns" olayı beni biraz daha C# bağlayacak. C tarzı dillerde bir fonksiyonun 2 değer döndürmesi her zaman bir ağrı olmuştur. C# 7 ile bu sorun sonunda çözümüne kavuşacak. Ayrıca, "Digit Separators" özelliği ile numerik değer atamaları sırasında istediğimiz an basamakları ayırabileceğiz. C# 7 ile gelecek yeniliklere (https://www.infoq.com/news/2016/04/CSharp-7) linkten ulaşabilirsiniz.
Şimdi bahsedeceğim konu ise Microsoft'un uzun süredir yatırım yaptığı açık kaynak konusu. Bugün duyduğumda çok şaşırdığım bir isim var, Roslyn. Roslyn Mirosoft firmasının .NET Freamwork derleyicisinin açık kaynak olarak Github da paylaşılan projesinin kod adı. (https://github.com/dotnet/roslyn)




Eğitmen bilgilerine ve günlük akışa sosyal medya hesaplarından #aayazokulu hashtagi ile ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
banner image

Random Posts

randomposts

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Recent Posts

recentposts
banner image